28.10.11

שלכת בסתיו - Höst

שלכת הסתיו בשוודיה,
אחת העונות המרהיבות בצבעי העצים. כל כך הרבה גוונים, מצהוב לימוני ועד כתום זהב ואדום בוהק.
צבעי השלכת נוצרים מטיפות הטל  והרטיבות שעל העלים, אשר במשך הלילה נצרבים ונשרפים 
מהכפור והקרה.

מזג האוויר בסתיו קריר, מלווה בגשמים פזורים ומקומיים ובימי שמש מרהיבים. הטמפרטורות 
נעות בין  9 מעלות ביום ועד מעלה שתיים מתחת לאפס בלילה.

בימי שמש אפשר ממש לחוש את זוהר העצים מקרין על הפנים וכולם נראים זוהרים...
נשירת העלים יוצרת משטחי שטיחים שההליכה עליהם רכה ומרשרשת... קרנצ'ית... כיף אמיתי.





 

 

  













25.10.11

גרנה - Gränna

גרנה היא עיירה המונה כ- 2,600 תושבים השוכנת על החוף המזרחי של אגם ווטרן Vättern כ-35 ק"מ צפונית לאיונשפינג בחבל סמולאנד, ושייכת לה מוניציפלית.

העיירה שוכנת לרגלי הר גרנה ומאופיינת ברחובות משופעים ובתי עץ עתיקים
ובייצור הסוכריה הלאומית בצבעי אדום לבן ה- Polkagris , שהומצאה ע"י אמליה אריקסון בשנת 1859.

 בזכות הסוכריה הפכה גרנה לעיר תיירותית שבה מספר רב של חנויות לממתקים.

בעיר גם מוזיאון המציג תמונות של טייס הבלון הפורח סלומון אוגוסט אנדרה שנולד בגרנה וניסה להגיע לקוטב הצפוני בכדור פורח.










24.10.11

הסוכריה השוודית הלאומית - Polkagris

הסוכריה הלאומית של שוודיה נוצרה בשנת 1859 ע"י אמליה אריקסון Amalia Eriksson בעיירה Gränna במחוז איונשופינג - Jönköping שבחבל סמואלנד.

אמליה אריקסון, אלמנה צעירה ועניה מטופלת בילדים קטנים מקבלת את אישור ממועצת העיירה Gränna לפתוח חנות לאפית עוגיות וסוכריות מנטה כדי לכלכל את משפחתה. במשך כל חייה שמרה על המתכון הסודי שלה לסוכריות ה- Polkagris . לאחר מותה נחשף המתכון ועד היום מייצרים את הסוכריות לפי המתכון שלה ובאותה השיטה העתיקה.

הסוכריה עצמה מכילה סוכר מים מנטה ומעט חומץ ותהליך הלישה והעיבוד של הבצק המתוק נעשה על משטח שייש מיוד בידיים וע"י מכונת מתיחה מיוחדת.
הבצק מלופפף ונמתח עם בצק אחר בצבעים שונים  עד לקבלת הפיתול הרצוי, אבל האדום לבן הוא הצבע הקלאסי של הסוכריה עם רמז עדין של מנטה, לאחר מכן נחתך הבצק לאורכים ולצורות שונות, מקורר ונארז בנירות צבעוניים.


Polkagris


אמליה אריקסון




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...