27.8.11

BULLAR - המאפה השוודי הלאומי

שיוויון זכויות מוחלט גם במטבח זו לא מליצה בשוודיה. אין חלוקת תפקידים, כל אחד תורם את חלקו, כל אחד עושה מה שהוא יודע הכי טוב וטומי יודע לאפות ואוהב את זה, אז בבקשה הבמה לגמרי שלו.

האמת שלאפות בשוודיה זה גן עדן, מה זה אומר? זה אומר שלכל סוג של אפיה יש את הקמח המתאים לו, ואת כל התוספות הדרושות לכל מתכון. השוודים אופים מסורת, הם לא יוצאים מגדרם לנסות משהו אחר. לכל חג והזדמנות ישנו המאפה המיוחד לו.






המטבח השוודי משופע במאפים קטנים ועוגיות, עוגות זה לא הצד החזק שלהם.
אין למשל קמח טופח צריך להוסיף אבקת אפיה או שמרים, שמופיעים בצורות שונות שמיועדות למאפים שונים. מבחר גדול יש

בקישוטים לעוגיות והמאפים. מבחר מבלבל של צורות סוכרים שונים, פנינים שקופים, לבנים, ובצבעים שונים - חגיגה. כל הסוכרים האלה מיוחדים במיוחד כי הם לא נמסים ולא נשרפים בזמן האפיה - כייף.





מאפי ה- Bullar הם מאפים של בצק שמרים רך מאוד עם מילוי מעורב של סירופ מיוחד ואגוזי לוז קצוצים. יוצרים גליל דמוי רולדה חותכים ושמים כל חתיכה במנג'ט, נוצרים שבלולים. מלמעלה מפוזרים פניני סוכר.











ה- Bullar הם המאפה האולטימטיבי בשוודיה ואין בית או שתיית קפה בלעדיו.
את ה- Bullar מכינים בכמות גדולה כ- 100 מאפים יוצאים מכמות אחת של בצק, אורזים ומקפיאים עד לשימוש עם קפה.

בתיאבון...... smaklig måltid





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...