24.10.11

הסוכריה השוודית הלאומית - Polkagris

הסוכריה הלאומית של שוודיה נוצרה בשנת 1859 ע"י אמליה אריקסון Amalia Eriksson בעיירה Gränna במחוז איונשופינג - Jönköping שבחבל סמואלנד.

אמליה אריקסון, אלמנה צעירה ועניה מטופלת בילדים קטנים מקבלת את אישור ממועצת העיירה Gränna לפתוח חנות לאפית עוגיות וסוכריות מנטה כדי לכלכל את משפחתה. במשך כל חייה שמרה על המתכון הסודי שלה לסוכריות ה- Polkagris . לאחר מותה נחשף המתכון ועד היום מייצרים את הסוכריות לפי המתכון שלה ובאותה השיטה העתיקה.

הסוכריה עצמה מכילה סוכר מים מנטה ומעט חומץ ותהליך הלישה והעיבוד של הבצק המתוק נעשה על משטח שייש מיוד בידיים וע"י מכונת מתיחה מיוחדת.
הבצק מלופפף ונמתח עם בצק אחר בצבעים שונים  עד לקבלת הפיתול הרצוי, אבל האדום לבן הוא הצבע הקלאסי של הסוכריה עם רמז עדין של מנטה, לאחר מכן נחתך הבצק לאורכים ולצורות שונות, מקורר ונארז בנירות צבעוניים.


Polkagris


אמליה אריקסון




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...